Mera: Proti proudu

V první řadě chci velice poděkovat CREW komiks za zaslaní recenzního výtisku Mery v rámci spolupráce. Moc děkuji!

Co říct o Meře? Jako první asi fakt, že já ty ženské hrdinky prostě lituju. Neříkám, že jsou všechny špatné nebo slabé, ale většinou je vidíme jako side kick pro hlavního hrdinu, popřípadě jako nějaký jeho objekt zájmu.

Myslím, že autorka to cítila podobně a řekla si, že je čas dát jim pořádný back story a jejich vlastní příběh. Ono se to vlastně i podaří, jenom to bohužel není moc originální. Chválím, že Mera je badass a vzepře se tomu, co by měla podle svého otce a říše udělat. Má prostě vlastní hlavu a to většině novodobých hodinek dost chybí a ubírá to na jejich charakteru.


Další velká pochvala patří kresbě, která byla neskutečně boží. Ten detail, kdy svět pod vodou byl mdlý a nejvíce v něm zářila právě Mera, se mi dost líbil a zaujal mě. Tady asi seznam těch kvalit bohužel končí.

Romantika přinese typický hate - love náběh, konec ve mně trošku evokuje Aquamana. Jako, jestli se superhrdiny začínáte, je tohle fakt super start. Jestli už něco máte načteno / viděno, Mera vám bohužel nic nového nepřinese, krom milého rozptýlení. Takový lepší průměr. Byla to autorčina prvotina v tomto ya comics žánru, takže věřím, že s postupem přibývání hrdinek určitě zapracuje na svých slabších stránkách.

Další v řadě Catwoman, na kterou se už teď těším!

Hodnocení: 3.5/5

Komentáře

Oblíbené příspěvky