Loki - Pán falše a lsti

Za poskytnutí knihy v rámci spolupráce děkuji celému týmu MegaKnihy.


Samozřejmě, že toho o Lokim spoustu víme, ale v knížce to autorka podá hrozně dobře. Děj nás provází Lokiho dětstvím, kdy již tehdy byl dost upozadňován svým otcem, Ódinem, který od začátku tíhl spíše k jeho bratrovi, Thorovi. Náš bůh lsti ovšem nikdy úplně nežárlil, či nebyl zahořklý a prostě přijal svoji roli, ve které se stejně viděl daleko lépe a to byla schopnost magie.

I zde se podíváme na zemi, kde podle mě nastane největší změna, co se vývoje postavy týče. Lidstvo totiž již severské božstvo zná a Loki má svojí pověst, která jej předchází.

Příběh mě mile překvapil, jen zápletka byla bohužel dost průhledná. Nechyběl humor, akce, napětí i nějaká ta romantika. 

Chválím, že i co se týče dětské literatury, je zde řeč o Lokiho orientaci a celkově o jeho pohlaví. Za to má autorka obrovské plus.
Postavy byly zábavné a každá jiná, což skvěle doplnilo Lokiho vývoj. Konec mi přišel trošku uspěchaný, jako kdyby si autorka uvědomila, že se dostává k závěru a je tedy potřeba vše rychle nasekat k sobě.

Jestliže jste fanoušci Marvelu, či vás jen baví morally grey postavy, knize určitě dejte šanci. Pokud se bojíte, že vám bude absence filmu dělat problém, nemá to na děj obrovský vliv, jelikož dost věcí je v knize řečeno.

Hodnocení: 4/5

Komentáře

  1. Wow, tohle je román? :D Nějak mi uniklo, že Marvel nechal udělat i pár románů o Lokim. Možná si ji někdy přečtu.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky