Lockdown: Útěk z výhně

Za recenzní výtisk patří obrovské díky @kate_valter@knihydobrovsky v rámci spolupráce 🖤


U Lockdownu mi hned bylo jasné, že si ho chci přečíst, jelikož dystopie z prostředí krutého vězení pro děti? Cítím mix Hunger Games, Labyrintu a Cely. Ve skutečnosti je to ale úplně nový příběh, který čtenáře šokuje, znechutí a místy i pěkně naštve.
Alex se dostane do nejkrutějšího vězení pro děti, které je postavené v podzemí. Jediná cesta ven je ta, která vede dovnitř.
Nenechte se zmást tím, že obyvatelé vězení jsou děti. Vládnou tady gangy, násilí a zlost. Vězni jsou frustrovaní a svůj hněv dávají dost najevo. Situace je napjatá, mnohdy vyhrocená, dozorci nikdy nezasahují. Oni sami si naopak v tomto násilí libují a kolikrát jej sami vyprovokují. Říkáte si, že situace nemůže být horší? A co třeba fakt, že vězení praktikuje kruté pokusy? Kamarádi v těchto podmínkách nepřichází v úvahu, jelikož nikdy nevíte, kdy o ně přijdete.


S Alexem zažijete strach, zoufalost, ale také malinké záblesky štěstí, které udržují tu malou jiskřičku naděje.
Slabší povahy bych určitě varovala, jelikož obsah může být místy dost znepokojivý. Já knihu po začtení nemohla odložit, jelikož čtivost se autorovi musí nechat. Stejně tak nechybí napětí a konec, který vás nechá v nedočkavosti na další díl.
Nad věkem hrdinů musíte přimhouřit oči. Nikdo z nás se takto nechoval ve třinácti, ale je třeba myslet na to, v jakých podmínkách Alex vyrůstal a jaké podmínky mu dala výheň.

Hodnocení:  4.5/5

Komentáře

Oblíbené příspěvky