Odměna z pekla

Další kniha, která mi byla zaslána nakladatelstvím @Fantom.print v rámci naší spolupráce, opět moc děkuji.


Odměna z pekla měla super námět a potenciál, k velké smůle bylo obojí plně nevyužito. Hlavní záporná postava vás bude od začátku vytáčet, což je fakt vtipné, jelikož já většinou zaporáky zbožňuju. Taky je dost hloupý, přičemž záporáci mají být inteligentní. Mimochodem, poznáte ho po pár stránkách, taky mi to na náladě moc nepřidalo. Během pár kapitol už budete i dopodrobna znát zápletku, taky neuvěřitelná škoda. Často mi přišlo, že autoři některé sprosté výrazy hrozně vynucovali a absolutně nebyly potřeba. Chápejte, já sama jsem sprostá jako dlaždič, jenže tady to prostě v hodně případech fakt nesedlo. Co se vám podle mě dost zalíbí, bude samotný Smith, je to docela frajer.

Ať mohu vytáhnout i nějaké pozitivum, tak část v pekle byla neskutečně v topu. Líbilo se mi to prostředí, jak to autoři vymysleli a způsob, jak se tam lidé dostali. Co autorům ještě jde, tak je popisování situací nebo osob a předmětů, originální a kolikrát nepostrádá vtip.

Docela fajn byla i Výplata, u které mi trošku vadil jen fakt, že otočila z nuly na sto do nejvíc badass postavy, když na začátku byla naprosto neschopná. Ale jo, dostali jsme silnou ženskou hrdinku, za tohle tleskám. Kvérem a bičem se oháněla dost dobře. Ohledně toho ohánění.. Možná to bylo až moc a u některých scén bych i ubrala. Naši hrdinové se totiž trefí pokaždé, ale na straně zla se učili střílet u Stormtrooperu a netrefí vás z dvaceti centimetrů.

Dost věcí mi přišlo bez logiky. Nevím, jak vy, ale kdyby mi někdo prostřelil koleno, moje reakce by nevypadala na nezávaznou konverzaci. Asi jiný práh bolesti. Stejně tak nechápu, jak se obrovský kůň mohl bez problémů pohybovat v místnosti a po schodech. Mohu vidět plány stavby?
Víte, že moc neřeším chyby v textu, ale tady mi to vyloženě bilo do očí, podobně tomu bylo i u střídání překladu. V první kapitole mám salón, v kapitole tři je z toho najednou saloon. Jednou dostanu ghúly, potom mrtváky.
Bojové scény byly dost nudné a přímočaré, vlastně naši hrdinové nebyli ani jednou v ohrožení života, což mi přišlo dost o ničem. Možná, kdybych hned nevěděla, jak kniha skončí, mohla mě i příjemně překvapit.

Hodnocení: 2/5

Komentáře

Oblíbené příspěvky