Živí mrtví 1: Staré dobré časy

Comics mi byl zaslán nakladatelstvím @crew_komiks v rámci spolupráce, děkuji!


The Walking Dead je trochu trefné čtení do karantény, jelikož naší hrdinové se zde také nemohou úplně volně pohybovat. Když mi byl nabídnut ze strany CREW, ani minutu jsem neváhala, jelikož sama na něj dlouho pokukuju.

Pokud jste viděli seriál, dost možná nebudete moc překvapení. Děj se tomu podobá, některé postavy taky, ale i přes to je skvělé ten příběh vidět z jiné a hlavně originální perspektivy. Hrozně oceňuji černobílou kresbu, která všemu dodává dost temnou a ponurou atmosféru. Stejně tak tady není vyobrazení žádného zbytečného nebo přehnaného násilí.


Postavy, které mi v seriálu přišly na první pohled otravné, mi v originální kresbě nevadí. Na comicsu se mi líbí i detaily, kterými se ilustrace zabývají, například detail obličeje nebo zombie.

Stejně tak, i když se jedná o zombie věc, nám je tady autoři zbytečně nepodsouvají. Sám autor v předmluvě nás obeznámí s faktem, že se chce zaměřovat na samotnou komunitu, která postupem času vznikne. Sami uznejte, že je boj žít 24/7 ve společnosti jiných a kolikrát i neznámých lidí. Důležitá věc, kterou se při čtení post - apo věci člověk naučí, je žádné vytváření citových vazeb. Nikdy nevíte, jak dlouho s vámi daná postava ještě vydrží.


Příběh byl ukončen dost překvapivě a jediný fakt, který bych každému comicsu vytkla je délka, jelikož čekání na pokračování je vždycky boj.

Hodnocení: 5/5

Komentáře

Oblíbené příspěvky